Avaruuspuisto Väisälä

Avaruuspuisto Väisälä tarjoaa palveluita elämyksiin, oppimiseen ja kokouksiin. Paikalta löytyy planetaario, Suomen suurin kaukoputki, valtaisa määrä tieteen historiaa ja useita eri kokoustiloja.

Planetaario kuljettaa vierailijan mukanaan niin avaruuden äärirajoille, kuin myös maanpäällisille paikoille. Lisäksi paikalla järjestetään tähtitaivaan live-opastuksia yhteistyössä Turun Ursan kanssa.

Observatoriokierros vie vierailijan Tuorlan observatorion historian saloihin, sekä Opteon Oy:n huipputeknologian luo, missä hiotaan maailman tarkimpia peilejä mm. Euroopan Avaruusjärjestölle. Kohteina ovat myös Laukkavuoren läpi kulkeva kalliotunneli sekä Suomen suurin kaukoputki.

Aktiviteetit räätälöidään vierailijoiden mukaan ja Avaruuspuisto Väisälä sopiikin kohteeksi aina esikoululaisista eläkeläisiin. Paikan päällä oppii uutta elämysten siivellä.

Avaruuspuiston löydät helposti Tuorlan observatorion perustajan, Yrjö Väisälän avulla, sillä hän loi perustan GPS-järjestelmälle. Väisälä on Suomen historian yksi merkittävimmistä tiedehenkilöistä ja hän teki uraa mm. tähtiteteen ja optiikan puolella.

Läheltämme löydät palasen idyllistä maalaismaisemaa Tuorlan kartanon alueelta, mistä löytyy ruokailumahdollisuuksia Tuorlan Majatalolta, sekä kesällä mm. lehmälaitumia Livian maaseutuoppilaitokselta. Tule kokemaan Tuorlan uniikki yhdistelmä huipputiedettä ja maalaismaisemaa.

Väisäläntie 20

Väisäläntie 20, 21500 Kaarina, Finland

View larger map