Skip to main content
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

BRAVISSIMO -oopperaa syysillassa

27.10.2022 | 18:00 - 19:30

Kauneimpia ooppera-aariota, duettoja ja musikaalisävelmiä. Esiintymässä ovat Annukka Kuivisto, sopraano ja Christian Juslin, tenori sekä Jaana Luuppala, pianisti. Konsertissa kuullaan otteita Giacomo Puccinin oopperasta Tosca, ooppera-aarioita mm. Verdiltä ja Dvorakilta, sekä musikaalisäveliä. 

Annukka Kuivisto on turkulainen ooppera- ja konserttilaulaja, jonka ääni on parhaimmillaan dramaattisen sopraanon ohjelmistossa. Hän on valmistunut laulupedagogiksi Turun AMKsta (2007) ja taiteen maisteriksi (oopperadiplomi, Mgr.Art.) slovakialaisesta Banská Bystrican musiikkikorkeakoulusta (2013) opettajanaan professori Eva Blahová. Kuivisto on esiintynyt mm. Turun Oopperassa, Naantalin ja Turun musiikkijuhlilla, useiden kuorojen sekä orkestereiden (mm. TFO, Turun ja Tallinnan Barokkiorkesterit) sekä kirkkomusiikkiteosten solistina. Konserttiesiintymisiä hänellä on ollut Suomen lisäksi Slovakiassa, Tšekeissä, Kroatiassa ja Itävallassa. Viime aikoina Annukka Kuivisto on erikoistunut laulusarjakokonaisuuksien esittämiseen. Kuivisto toimii turkulaisen Oopperakammari Ry:n hallituksessa varapuheenjohtajana, opiskelee musiikkitiedettä Turun yliopistolla esitys- ja muusikkoustutkimuksen parissa, sekä toimii laulunopettajana Varsinais-Suomessa. Opetus- ja kulttuuriministeriön Taiteen edistämiskeskus Taike on myöntänyt Annukka Kuivistolle apurahan taiteelliseen työskentelyyn.

Tenori Christian Juslin on valmistunut Sibelius Akatemian kirkkomusiikin osastolta pääaineenaan laulu. Juslin on opiskellut oopperalaulua Björn Blomqvistin, Peter Lindroosin ja Jorma Hynnisen johdolla. Hän on lisäksi osallistunut myös Jeffrey Goldbergin (New York, USA) ja Bruno Polan (Italia) mestarikursseille. Christian Juslin debytoi Tukholman Folkoperassa vuonna 2000 Alfredon roolissa (La Traviata), jonka jälkeen häntä kuultiin myös Macduffin roolissa (Macbeth) ja Cavaradossin roolissa (Tosca). Viimeisimmistä ja tulevista oopperakiinnityksistä mainittakoon mm. Madama Butterflyn Pinkerton (Tukholma), Toscan Cavaradossi (Viro ja Tulsa USA), sekä Kuningas Learin Reinmann (Malmö). Juslin on monipuolinen muusikko ja on oopperalavojen lisäksi työskennellyt myös kirkkourkurina sekä johtanut kuoroja ja orkestereita Suomessa ja muissa pohjoismaissa. Hän on johtanut mm. Mozartin Requiemin ja Lars-Erik Larssonin Förklädd Gud -teoksen. Oopperan lisäksi Christian Juslin on pidetty ja kysytty konsertti- ja oratoriosolisti. Hänen repertuaariinsa kuuluvat mm. Haydn: Schöpfung, Beethoven: 9. Sinfonia, Pärt: St John Passio, Händel: Messias-oratorio, Mozar: Requiem, Kruunajaismessu, C-molli messu, Saint-Saëns: Jouluoratorio ja Verdin Requiem. Juslin on konsertoinut Pohjoismaiden lisäksi mm. Kiinassa, Singaporessa, Italiassa, Saksassa, Itävallassa, Islannissa, Ruotsissa ja Norjassa.

Jaana Luuppala opiskeli pianonsoittoa Turun konservatoriossa ja jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemiassa. Valmistumisensa jälkeen hän on työskennellyt pianonsoiton opettajana ja lehtorina Turun seudun musiikkiopistossa ja vuodesta 2007 Turun konservatoriossa. Luuppala on toiminut myös rehtorin tehtävissä musiikkiopisto Arkipelagissa ja Rauman musiikkiopistossa. Musiikkituotannon kokemusta on Mäntän Musiikkijuhlilta, jossa Luuppala oli päätuottajana v. 2014–2019. Lisäksi hän on toiminut musiikkiopisto Arkipelagin kannatusyhdistyksen hallituksen puheenjohtajana v. 2014–2018 ja istuu tällä hetkellä Mäntän Musiikkijuhlien Tuki ry:n hallituksessa. Luuppala toimii lisäksi Turun AMKn taideakatemian musiikinkoulutuksen tuntisäestäjänä ja hän on esiintynyt muusikkona vuosien varrella erilaisissa kokoonpanoissa, viimeksi mm. Sibelius, kuolematon -näytelmässä (2018), Suurenmoista -näytelmässä (2019) ja Kuoleva Sisar melodramaattisessa luennassa (2021).
 

Tiedot

Päivämäärä:
27.10.2022
Aika:
18:00 - 19:30
Kotisivu:
https://kaarina.fi/fi/tapahtumat/bravissimo-oopperaa-syysillassa
Skip to content