Skip to main content

Näkymät navigointi

Tänään

PIHAKIRPPIS TAPAHTUMA

Piikkiön Jokilaakson Asukasyhdistys Ry järjestää "Pihakirppis tapahtuman". Myyntiä Puostan alueen pihoilla sekä Puostassa Verkkotien- Onkitien risteyksessä olevassa puistossa.

Kotoinen hetki kansanmusiikin parissa

Pieni kotoinen musiikkihetki perinteisen suomalaisen kansanmusiikin merkeissä. Huuliharppua on totuttu kuulemaan yhtenä instrumenttina muiden joukossa yhtyemusiikissa. Ennen vanhaan pelimannit esiintyivät myös yksin pirttisoitoissa tai nurkkatansseissa. Tätä soittoperinnettä Reijo Haukia haluaa omassa musiikissaan tuoda taas kunniaan. Hänen soittotyylinsä muodostuu suomalaisille huuliharppupelimanneille tyypillisestä ja ainutlaatuisesta "kielikompista", mutta kuitenkin omalla persoonallisella tyylillä. Jotta traditio olisi elävää, tulee sillä olla tilaa myös muutoksille. Reijo Haukia on kolminkertainen Suomen mestari huuliharpun soitossa.

Näyttelyt 2022: kesäkuu

Kesäkuun näyttelyissä hersyää tila, ilo, vapaus ja värit. Kahden graafisen suunnittelijan, Kirsi Tapanin ja Päivi Rückerin, vapaa-ajan täyttää mielihyvää tuottava harrastus, taiteen tekeminen, jonka tuloksia nähdään Kaarina-talon ensimmäisessä kerroksessa. Toisessa kerroksessa on maalausta vasta muutaman vuoden harrastaneen Kristiina Tarkiaisen töitä, joiden tyyli on esittävän ja abstraktin taiteen välimaastosta. 

Pyhän Katariinan aamu-asahi

Kesä- ja elokuun viikot aloitetaan asahilla Pyhän Katariinan puistossa. Asahi on itämaisista lajeista vaikutteita saanut terveysliikuntamuoto. Asahia pystyy harjoittamaan kuka tahansa, riippumatta iästä tai fyysisestä kunnosta. Tunnin lopuksi osallistujat saavat kuulla viikon kulttuurivinkin. 

Skip to content