Skip to main content
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kaarina goes Runoviikko!

7.11.2022 | 18:00 - 19:30

Marraskuussa vietetään Runoviikko-festivaalia 4.-13.11.2022 ja ohjelmaa järjestetään myös Kaarinassa!

Maanantaina 7.11. Kaarina-Teatterilla ja torstaina 10.11. Kaarina-salissa nähdään ja kuullaan runotaidetta eri näkökulmasta, läheltä ja kaukaa.

Ohjelmassa on maanantaina mm. Runo-Kaarina kilpailun 2022 voittajan, Markus Ilkka Erosen haastattelu ja runolausunta. Torstaina ohjelmassa on Turun Lausuntakerhon Niin kerrottiin metsässä – Kirsi Kunnaksen runoista dramatisoitu koko perheelle sopivan iloa ja jännitystäkin hersyvä esitys sekä Sibel Kantolan ja Minna Aallon Daydreams-runokirjaan pohjautuva moniaistillinen esitys.

Runoviikko-festivaali on vuodesta 2001 luonut kävijöilleen iloa pimeneviin syysiltoihin. Tapahtumista suurin osa on Turussa, mutta yksittäisiä tapahtumia järjestetään festivaalin aikana pitkin Varsinais-Suomea. Esiintyjäkattaus on monipuolinen, korkeatasoinen ja kansainvälinen: pyrimme siihen että festivaali kattaisi mahdollisimman hyvin sen mitä runoudessa kulloinkin on meneillään. Lue lisää Runoviikosta: https://vsrunoviikko.net/

 

Kaarina goes Runoviikko! -ohjelma

Maanantai 7.11. Kaarina-Teatteri, Viipurintie 118, Kaarina, klo 18-19

Puhutaanko hetki runoudesta? – Keskustelua ja runolausuntaa

Keskustelemassa Kaarina-teatterilla on Runo-Kaarina kilpailun voittaja Markus Ilkka Eronen, runoilija ja toimittaja Ahmed Zaidan sekä Aleksi Kauppinen, dokumentaristi ja audiovisuaalinen tarinankertoja, joka myös toimii illan juontajana. Keskustelujen lomassa Eronen ja Zaidan lukee omia runojaan. Illassa puhutaan sekä suomea että englantia.

  • Markus Ilkka Eronen, tieteenfilosofi ja apulaisprofessori Groningenin yliopiston teoreettisen filosofian laitokselta. Eronen on vuoden 2022 Runo-Kaarina -kokoelmarunokilpailun voittaja. Kielet, kirjallisuus ja filosofia ovat kiehtoneet häntä pienestä pitäen.

 

  • Ahmed Zaidan, turkulainen runoilija ja toimittaja Irakista, joka muutti Suomeen vuonna 2013. Hän on työskennellyt päätoimisena kirjailijana taiteelliseen tutkimukseen perustuvan kirjan parissa. Hän on suorittanut BA-tutkinnon kääntämisestä College of Arts/Mosulin yliopistosta. ”Homeland-kotimaa” on Suomessa julkaistu runokokoelma suomeksi ja englanniksi 2020. Tuore kirja ”Double Vision” ilmestyi lokakuussa 2022 Suomessa ja ”Mosul: Story of Toivo” ilmestyy Suomessa vuonna 2023. Zaidan on osallistunut antologioihin ja aikakauslehtiin Suomessa ja Isossa-Britanniassa. Zaidan on matkustanut Ruotsiin, Puolaan, Liettuaan ja Portugaliin ja Saksaan esittämään runojaan eri paikoissa.

 

  • Aleksi Kauppinen (illan juontaja), dokumentaristi, audiovisuaalinen tarinankertoja ja VOX Turku -dokumenttisarjan tuottaja Turun kaupungin 800-vuotishistoriasta.

 

Torstai 10.11. Kaarina-sali, Lautakunnankatu 1, Kaarina, klo 18-19.30

  • Klo 18: Turun Lausuntakerho esittää: Niin kerrottiin metsässä – Kirsi Kunnaksen runoja

Ohjaaja Joonatan Perälä on dramatisoinut Kirsi Kunnaksen runoista kaikenikäisille, koko perheelle, sopivan iloa ja jännitystäkin hersyvän esityksen. Esityksen aikana kohdataan mm. pikku Marjo, ketunleipäpuotia pitävä kettu, noita Tdehoo, eksytään metsään, iloitaan tutun polun löytämisestä, pelätään ja iloitaan: Tiedätkö että pensaikossa on salakäytävä, salainen paikka jossa kukaan muu ei käy
kuin minä.

Kesto n. 35-40 minuuttia.
Lausujat Turun Lausuntakerhosta Jorma Kakkonen, Oili Kouvo, Maaret Perälä, Eeva Purosalo, Lasse Vahtola, Pirjo Vahtola, Tarja Westman-Linhala

Katso lisätiedot Facebook-tapahtumasta: https://www.facebook.com/events/504030224593679

  • n. klo 18:45 Kantola et Aalto: Daydreams – moniaistillinen runo-musiikkiesitys

Galleristi, kuvataiteilija Sibel Kantola ja luova yrittäjä, nia-ohjaaja Minna Aalto tutustuivat melkein 20 vuotta sitten. Heitä yhdistää taiteellisen tekemisen lisäksi värikäs ilmaisukyky ja elämänmyönteisyys.
Tänä syksynä kauan kaavailtu, ensimmäinen yhteinen runokirja Daydreams saapui vihdoin maailmaan. Kaarina-talolla saadaan kokea miten Daydreams lähtee lentoon Sibel Kantolan kuvitusten ja Minna Aallon musiikin siivellä. 

Daydreams sai alkunsa jo vuoden 2009 paikkeilla, kun Aalto lähetti Kantolalle kirjekuorellisen englanninkielisiä runojaan. Kantola tulkitsi tekstit kuviksi mielikuvituksellisella tyylillään, mutta runot ja kuvat jäivät sattuneesta syystä pitkäksi aikaa ns. kirjoituspöydän laatikkoon.

Yhteinen kirjahanke pysyi kuitenkin lähellä tekijöiden sydäntä. Pandemian aikoihin kaksikko kävi materiaalin vielä kertaalleen läpi ja työstivät sen lopulliseen muotoonsa. Alkuperäiset englanninkieliset runot saivat vaihtelevasti suomen- ja ruotsinkieliset aforismikaltaiset tulkinnat rinnalleen – monikielisyys kun on arkea sekä Aallolle että Kantolalle. Daydreams on hatunnosto unelmoinnille ja kepeälle syvällisyydelle.

 

Tiedot

Päivämäärä:
7.11.2022
Aika:
18:00 - 19:30
Kotisivu:
https://kaarina.fi/fi/tapahtumat/kaarina-goes-runoviikko
Skip to content