Skip to main content
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Näyttelyt 2022: helmikuu

2.2.2022 - 26.2.2022

Helmikuussa Kaarina-talon näyttelyissä nähdään intuitiivisia puoliabstrakteja metsämaalauksia ja naivistisia betonilähiökuvia. Piikkiön kirjastossa on Kaarinan Kuvaajien taltioimia kulkuneuvoja.

Hanna Saali: Mielenmaisemia
2.–26.2.2022 | Kaarina-talo 1. krs

Maadoittavia metsiä, sumuisia vuoria, maanalaisia luolia, salaisia lähteitä, vedenalaista rauhaa… Mielenmaisemia-näyttely tuo Kaarina-talon 1. kerroksessa esille akryylimaaleilla toteutettuja värikylläisiä, intuitiivisia ja puoliabstrakteja maisemamaalauksia. 

Taiteilija Hanna Saali maalaa luonnon voimapaikkoja ja mielenmaisemia omien luontokokemustensa innoittamana. ”Olen aina ollut luontoihminen. Korona-aika on saanut minut hakeutumaan entistäkin enemmän metsään, lähiluontokohteisiin ja kansallispuistoihin. Liikun luonnossa samoillen, suppaillen ja valokuvaten. Jo pienikin hetki luonnon helmassa virkistää, elvyttää ja lataa akkuja. Luonnossa kerätyt kokemukset purkautuvat minulla maalatessa ulos värikkäinä mielenmaisemina. En maalaa paikkoja kuten ne näen, vaan miten ne sisimmässäni tunnen ja koen. Maalauksiini ilmestyy intuitiivisesti elementtejä luonnon voimapaikoista. Minulle tällaisia paikkoja ovat korkeat näköalakalliot, linnavuoret, syvänvihreät sammaleiset metsäkummut ja merenrantapoukamat sileine kivineen” kertoo Saali.

Jokainen voi löytää luonnosta oman voimapaikkansa, kunhan vaan kulkee aistit ja mieli avoimena. Voimapaikassa ihminen voi kokea olevansa yhtä ympäröivän luonnon kanssa. Siellä tuntuu olevan jotain pyhää ja siellä on mahdollisuus kokea sisäistä rauhaa. Voimapaikka voi myös avata kanavan omaan sisäiseen voimaan tai luovuuteen. Kun omassa voimapaikassa vierailee tarpeeksi monta kertaa voi sinne lopulta päästä ihan vain ajatuksissaankin. Silloin siitä on tullut oma mielenmaisema.

”Toivon, että Mielenmaisemia-näyttelyn kävijä pystyisi näkemään näissä teoksissa myös maalatun pinnan taakse ja pääsisi tauluja katsellessaan matkaamaan omiin mielenmaisemiinsa ja kokemaan siellä syntyvät tunteet, tunnelmat ja seikkailut” Saali jatkaa.

Hanna Saali on itseoppinut taiteilija Kaarinan Piikkiöstä. Päivisin hän työskentelee luokanopettajana Turussa ja vapaa-ajalla harrastaa maalaamista. Viime vuosina Saali on Museokortin innoittamana kulkenut paljon museoissa ja gallerioissa. Näyttelyissä kiertäminen on saanut innostumaan intohimoisesti taiteesta, väreistä ja maalaamisesta. Toinen mielenkiinnon kohde on luonto ja siellä ulkoilu patikoiden, perheen kanssa retkeillen, suppaillen ja valokuvaten. Luonnosta Saali ammentaa voimaa ja energiaa, jota sitten maalatessa purkautuu ulos puoliabstrakteina, intuitiivisina maisemamaalauksina tai täysin abstrakteina teoksina. 

Ajankohdat

2.2.2022 – 26.2.2022
Viikonpäivä Klo
maanantai 9.00 – 19.00
tiistai 9.00 – 19.00
keskiviikko 9.00 – 19.00
torstai 9.00 – 19.00
perjantai 9.00 – 19.00
lauantai 10.00 – 15.00

Tiedot

Alkaa:
2.2.2022
Loppuu:
26.2.2022
Kotisivu:
https://kaarina.fi/fi/tapahtumat/nayttelyt-2022-helmikuu

Järjestäjä

Skip to content