Skip to main content
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Näyttelyt 2022: toukokuu

3.5.2022 - 30.5.2022

Toukokuun näyttelyn teoksissa toistuu paitsi ilo ja rakkaus, myös uteliaisuus ja rohkeus. Kaarina-talon ensimmäisessä kerroksessa nähdään Hymyhuulet-ryhmän korona-aikaisia teoksia, joissa on tehty oman näköistä taidetta reippaalla otteella. Toisessa kerroksessa Mia-Catarina Rantalan teosten kantavana teemana on mielikuvitus, värit ja tunne. Kaarina Kuvaajien kameroihin taltioituneita puita päästään katsomaan Piikkiön kirjaston näyttelyssä.
 

Hymyhuulet: Mitä näin? Mitä koin? Mitä tein?
3.–30.5.2022 | Kaarina-talo 1. krs

Näyttelyn avajaiset pidetään tiistaina 3.5. klo 17–18.30
Lämpimästi tervetuloa!

”Täällä ei sitten maalata mitään maisemia eikä kukka-asetelmia!” oli opettajamme, taiteilija Elina Ruohosen mieleenpainunut alustus ensimmäisellä maalauskerrallamme lähes kahdeksan vuotta sitten. Vähän jännitti ja pelotti, mitähän tästäkin tulee? Vähitellen ohimenneen käsien vapinan jälkeen siitä on tullut hyvää, meille on avautunut ihan uusi maalauksen maailma, uteliaisuus uuteen ja kokeilunhalu, rohkeus. ”Ei tämä ole vakavaa, tämä on maalausta!” Melko hyvin olemme pysyneet ladulla, ei ole maalattu kukkia eikä edes perinteisiä maisemia. Näin ryhmä kiteytti ajatukset maalausopintomatkastaan. 

”Hymyhuulet”-maalausryhmän tavoitteena on tutustua nykytaiteeseen, opetella havainnoimaan ja näkemään ympäristöä uusin silmin, muokkaamaan nähtyä ja tekemään siitä oman näköistä taidetta reippaalla otteella, isolla pensselillä muhevasti maalaten. Tehtävänannoissa tutustaan koti- ja ulkomaisten taiteilijoiden tyyleihin ja pyritään ammentamaan niistä vaikutteita töihin, ei kuitenkaan kopioimalla alkuperäistä. Jokaiselle maalausryhmän jäsenelle on kehittynyt vuosien ja töiden mukana oma rohkea tyyli ja värimaailma. 

Perinteisen öljyväreillä kankaalle maalaamisen lisäksi ryhmä on kokeillut maalausta läpinäkyvälle pleksille, jolloin maalaus tehdään käänteisessä järjestyksessä, aloittamalla päällimmäiseksi jäävästä kerroksesta, jolloin jokainen uusi värikerros vaikuttaa kaikkiin aikaisemmin maalattuihin. Aivojumppaa parhaassa muodossa ja leuat loksauttavia yllätyksiä, hyviä ja huonoja.

Korona keskeytti ryhmän kokoontumiset keväällä 2021, mutta opettajalta saatujen ohjeiden mukaan kotityönä tehtiin barokkimaalauksia. Tehtävä oli vaikea, mutta avartava kokemus, jossa sukellettiin täysin erilaiseen maalaustyyliin ja -maailmaan 1600-luvulle. Ryhmä piti yhteyttä, lähetti kuvia, vaihtoi mielipiteitä, pyysi ja antoi apua toisilleen whatsappissa. Tämä yhteydenpito pelasti ryhmän täydeltä erakoitumiselta.

Näyttelyn teokset on maalattu 2021-2022 aikana. Näyttelyssä mukana olevat ryhmän jäsenet ovat:
Anne Andersson, Anne Avola, Pirjo Juslin, Henry Lipponen, Jenny Lipponen, Marita Holkeri, Pirkko Juva, Marja-Leena Kontio, Maija Utchay, Marja Vuorisalo, Marketta Reini, Ulla Pietiläinen ja Mirja Stolt.

Ajankohdat

3.5.2022 – 30.5.2022
Viikonpäivä Klo
maanantai 9.00 – 19.00
tiistai 9.00 – 19.00
keskiviikko 9.00 – 19.00
torstai 9.00 – 19.00
perjantai 9.00 – 19.00
lauantai 10.00 – 15.00

Tiedot

Alkaa:
3.5.2022
Loppuu:
30.5.2022
Kotisivu:
https://kaarina.fi/fi/tapahtumat/nayttelyt-2022-toukokuu
Skip to content