Skip to main content
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Näyttelyt 2023: marraskuu

2.11.2023 | 09:00 - 29.11.2023 | 19:00

Tapahtuma on maksuton.

Säde Nummisen näyttely Ennen kuin kadotaan, täyttää Kaarina-talon ensimmäisen kerroksen värikkäillä abstrakteilla maalauksilla, joiden keskiössä on tunteiden ilmaisu. Kaarina-talon toisessa kerroksessa voit tutustua Runo-Kaarina-kirjoihin ja erityisesti niiden kansikuviin, joissa esiintyvät ovat teokset Kaarinan kaupungin taidekokoelmasta. Piikkiön kirjastossa voit ihmetellä Kaarina Kuvaajien makrokuvia.

Säde Numminen: Ennen kuin kadotaan
2.–29.11.2023 | Kaarina-talo 1. krs

Taidemaalari Säde Nummisen koloristinen näyttely “Ennen kuin kadotaan” kertoo asioista, jotka saavat ihmisen onnelliseksi. Värit ovat Nummisen intohimo ja hänen akryylimaalaustensa keskiössä on tunteiden ilmaisu abstraktin kuvataiteen keinoin.   

Näyttelyn avajaisia vietetään keskiviikkona 1.11. klo 17.30. Lämpimästi tervetuloa!

Näyttelyn teokset kietovat katsojan kaihoavan kauneuden syliinsä ja samalla henkivät puutarhan romantiikkaa. Ne kutsuvat katsojaa tutkimaan niiden piilossa olevia merkityksiä ilman, että ne ovat itsestään selviä. Teosten abstraktit muodot ja värivalinnat tuovat mieleen unenomaisen puutarhan maiseman, joka on täynnä salaperäisyyttä ja kauneutta. Ne välittävät tunteen kaipuusta ja ihanuudesta, mutta eivät tarjoa suoraa vastausta. Näyttelyn teoksissa on vahvaa kerroksellisuutta, mikä antaa niille syvyyttä ja monitulkintaisuutta. Ne avautuvat katsojalle eri tavoilla jokaisella tarkastelukerralla, tarjoten aina uudenlaisia näkökulmia ja merkityksiä.

Säde Numminen

Säde Numminen tunnetaan erityisesti värien mestarina. Nummisen maalaukset ovat täynnä energiaa ja dynamiikkaa. Hän käyttää runsaita ja rohkeita värejä, jotka herättävät voimakkaita tunteita ja luovat syvyyttä teoksiin. Värien käyttö on Nummiselle keskeistä, ja hän tavoittelee niiden vuorovaikutusta ja harmoniaa maalauksissaan. Hänen taidokas värivalikoimansa luo teoksiin intensiivisen visuaalisen vaikutelman. 

Numminen on omaksunut abstraktin ekspressionismin perinteen ja kehittänyt sitä omalla persoonallisella tavallaan. Hänen teoksissaan värien ja muotojen kautta välittyy voimakas tunne, joka herättää katsojan omat tunteet ja pohdinnat. Hänen maalauksissaan värit harmonisoituvat ja vuorovaikuttavat toistensa kanssa, muodostaen teoksia, jotka ovat täynnä kerroksellisuutta, ilmaa ja toivoa. Vaikka hänellä ei ole taidealan koulutusta, hänen vuosien kokemuksensa ja opintonsa kuvataiteilijoiden ohjauksessa ovat auttaneet häntä kehittämään uniikin taiteellisen tyylinsä.

Säde Numminen on saavuttanut menestystä niin yksityis- kuin yhteisnäyttelyissä, keräten kiitosta taiteen ystäviltä ja kriitikoilta. Nettisivuilla www.sadenumminen.com voit tutustua tarkemmin hänen taiteeseensa ja aiempiin näyttelyihinsä.
 

Details

Start:
2.11.2023 | 09:00
End:
29.11.2023 | 19:00
Cost:
Tapahtuma on maksuton.
Website:
https://kaarina.fi/fi/tapahtumat/nayttelyt-2023-marraskuu
Skip to content