Skip to main content
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Näyttelyt 2023: maaliskuu

2.3. | 09:00 - 30.3. | 19:00

Maaliskuisessa Kaarinassa pääsee monin eri tavoin tutustumaan Vanumammaan eli Turun Vanun perustajaan ja omistajaan kauppaneuvos Aline Grönbergiin. Kaarina-talon ensimmäisen kerroksen näyttely ja kolme eri sisältöistä luentoa avaavat Aline Grönbergin elämää. Kauppaneuvoksen elämästä kertoo myös Kaarina-Teatterin 40-vuotisjuhlanäytelmä Vanumamma – Vaddmamma, jota esitetään maalis-huhtikuussa.

Kaarina-talon toisen kerroksen näyttelyssä nähdään kirjasta valkokankaalle siirtyneiden elokuvien julisteita, jotka on koottu eri vuosikymmeniltä sekä kotimaisista että ulkomaisista elokuvista, unohtamatta lasten elokuvia. Piikkiön kirjaston näyttelyssä kuullaan hirnahduksia historiasta, kun Sukupostin tietokantapäivittäjät ovat koonneet mielenkiintoisen valokuvanäyttelyn Kaarinan ja Piikkiön seudun hevosista noin sadan vuoden takaa.

Vanumamma – Aline Grönbergin tarina
2.–30.3.2023 | Kaarina-talo 1. krs

Kaarina-talossa nähdään maaliskuun ajan näyttely Vanumammasta eli Turun Vanun perustajasta ja omistajasta kauppaneuvos Aline Grönbergistä (1871-1950). 

Aline Grönbergin uskomaton elämäntarina aukeaa hyvin suurista seinätauluista ja hänen lukemattomista ulkomaan matkoistaan saa välähdyksen USA:n ja Viron/Latvian matkojen esittelyllä. Näyttelyn vitriineissä on esillä Aline Grönbergin henkilökohtaisia esineitä mm. 
kunniamerkit, Aline Grönberg –mitali, kuvanveistäjä Aarre Aaltosen tekemä pysti ja kuningas Oscar II:lle aikanaan kuulunut hopearasia sekä Turun Vanun omia sekä Turun Vanussa myynnissä olleita tekstiilejä. 

Aline Grönberg kuului myös Kaarinaan. Hän omisti Vähä-Rauhalinnan kartanon ja perusti kartanon läheisyyteen Turun Peiteteollisuus teollisuuslaitoksen. Tervetuloa ihmettelemään mitä kaikkea työteliäs ja ihmisläheinen henkilö onkaan saanut elinaikanaan aikaiseksi!

Kaarina-talon näyttelyä ovat avustaneet Turun Museokeskus, Aline Grönbergin perilliset sekä yksityishenkilöt.  
 

Vanumamma – Vaddmamma Kaarina-Teatterissa

Vanumammasta saa lisäksi elävän kuvan Kaarina-Teatterin 40-vuotisjuhlanäytelmässä Vanumamma – Vaddmamma, jota esitetään maalis-huhtikuussa 2023. 

Tutustu näytelmään Kaarina-Teatterin kotisivulla.

Vanumamma – luennot Kaarina-talossa

7.3. Aline Grönbergin elämä – luennoimassa kirjailija Olli Kauremaa
16.3. Kaarina-Teatterin Vanumamma – luennoimassa ohjaaja Jarmo Kujala
23.3. Aline Grönbergin matkoja sanoin ja kuvin – luennoimassa kirjailija Olli Kauremaa
 

Tiedot

Alkaa:
2.3. | 09:00
Loppuu:
30.3. | 19:00
Kotisivu:
https://kaarina.fi/fi/tapahtumat/nayttelyt-2023-maaliskuu
Skip to content