Skip to main content
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Valoinstallaatio: Ankkuri kesään

4.10.2021 | 00:00 - 21.11.2021 | 23:59

Tapahtuma on maksuton.

ANKKURI KESÄÄN
Valoinstallaatio Hovirinnan venesatamassa

Valoteos “Ankkuri kesään” valaisee Kaarinan Hovirinnan venesataman laiturien 1-4 välisen alueen rantakasvillisuutta ja -rakennelmia 4.10.-21.11.2021. Teoksessa on käytetty viittätoista valonheitintä staattisin värein. 

Sain ilokseni toteuttaa valoteoksen upeasti kunnostettuun Hovirinnan rantaan. Ranta on itsellänikin kovassa käytössä kesällä uimisen ja veneilyn tiimoilta. Syksyn alkaessa koen aina hieman haikeaksi sen, kun uimarit vähenevät ja rantaelämä hiljenee. Eikö voisi olla vielä vähän kesä! Syksyä kohden veneet viipyvät yhä enemmän laituripaikoillaan, kunnes ne lopulta nostetaan kuiville odottamaan seuraavaa kevättä. Valoteokseni “Ankkuri kesään” ammentaa menneen kesän ja lomien muistoista. Tein teoksen rannalla kulkijoiden iloksi ja pidentämään rannan käyttöaikaa. Vaikka teos on tehty kesästä inspiroituneena, syksyn pimeys, usva, aallot ja sade saavat mielellään tehdä oman osuutensa. Ympäröivä vuodenaika ja luonto muuttavat näkymää päivästä toiseen.

Valonheittimet ovat tekniikaltaan ledejä, eli ne kuluttavat halogeenia vähemmän sähköä. Valokalusto on hankittu Kaarinassa toimivalta esitystekniikan toimittajalta. Kalusto siirtyy teoksen jälkeen seuraaviin teoksiin Piikkiöön ja sieltä edelleen Kallenraitille. Teoskokonaisuuden jälkeen valokalusto jää kaupungin käyttöön.

Tapio Väntsi
Valoteoksen suunnittelija

Tapio Väntsi on kaarinalainen taiteilija, joka innostuu valosta, varjoista ja heijastuksista. Hän on tehnyt uransa teatteriohjaajana ja teatteriesitysten valosuunnittelijana. “Ankkuri kesään” on hänen ensimmäinen julkinen ulkotilaan tehty valoinstallaationsa ja yksi neljästä teoksesta, jotka toteutetaan Kaarinassa syksyn ja talven aikana.

Hänen valosuunnitteluitaan on nähty mm. Tanssiteatteri ERI:n, Matkateatterin, Sauvon Elävän Kulttuurin Seuran ja Salon Näyttämön teatteriesityksissä. Väntsin toteuttama tilavalosuunnittelu on koettavissa Sauvon Kivi-Kostilassa, jossa vanha kivinavetta on saanut juhlatilan käyttöön sopivan valaistuksen.

Taiteen tekemisessä Väntsille on tärkeätä yhteistyö ja yhteisöllisyys. Väntsi haaveilee kaupunkilaisten omasta valotapahtumasta, jossa jokainen voi osallistua ohjatusti valotapahtuman rakentamiseen vaikka omalta parvekkeeltaan.
 

Tiedot

Alkaa:
4.10.2021 | 00:00
Loppuu:
21.11.2021 | 23:59
Hinta:
Tapahtuma on maksuton.
Kotisivu:
https://kaarina.fi/fi/tapahtumat/valoinstallaatio-ankkuri-kesaan
Skip to content