Skip to main content
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Suomi-Filmi-talli-festivaali: Gabriel, tule takaisin

25.7.2023 | 19:00 - 20:30

Tapahtuma on maksuton.

Valentin Vaalan ohjaama Gabriel, tule takaisin (1951) perustuu Mika Waltarin samannimiseen näytelmään.

Kaksi naimatonta sisarusta, Ulriikka (Salli Karuna) ja Kristiina (Emma Väänänen) joutuvat naissankari Gabriel Vihervuoren (Tarmo Manni) huijaamaksi. Nokkela sisarentytär Raili (Ilmi Parkkari) pääsee kuitenkin jyvälle Gabrielin juonesta. Kuvioissa on myös rahavaikeuksissa oleva liikenainen Rosa Pakkala (Ansa Ikonen). Tarinan taustalla on todellinen henkilö, 1930-luvun naissankari Ruben Oskar Auervaara, joka otti vaihdellen erilaisia rooleja ja vei uhriensa rahat.

Aikalaisarvioissa elokuvaan suhtauduttiin myönteisesti. Sitä pidettiin lempeämpänä ja ihmisläheisempänä kuin näytelmää, ja varsinkin naiset kuvattiin ymmärtävästi ja myötätuntoisesti vaikka tarina itsessään on julma. Elokuvan hienostunutta näyttelijäntyötä, keskitettyä toimintaa ja tyylikkäitä kuvallisia ylimenoja arvostettiin ja sitä pidettiin jopa ehkä parhaana siihen mennessä tehtynä kotimaisena elokuvana.

Suomen elokuva-arkiston mukaan Gabriel, tule takaisin ”edustaa suomalaista elokuvakomediaa henkevimmillään, hävyttömimmillään ja purevimmillaan”.

Elokuvan Gabriel, tule takaisin näyttelijöistä saivat Jussi-palkinnon Emma Väänänen naispääosasta ja Salli Karuna naissivuosasta sekä Roy eli Tapio Vilpponen lavastuksesta.

Elokuvaesitykseen on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Suomi-Filmi-tunnelman mukaisiksi elokuvaherkuiksi voi pikkurahalla ostaa tallilta kahvia ja pullaa.

Järjestäjänä Kaarinan kulttuuripalvelut yhteistyössä Kaarina-Seuran kanssa.

”Koriston kartanoon kuulunut talli on ilmeisesti osittain rakennettu 1700-luvulla, koska vuonna 1849 katselmusasiakirjoissa sen rakennusajaksi mainitaan ”i äldre tider” eli siis aikana, jota kukaan ei tuolloin tarkkaan tiennyt. Tallissa toimii nykyisin kotiseutuyhdistys Kaarina-Seura.”

Details

Date:
25.7.2023
Time:
19:00 - 20:30
Cost:
Tapahtuma on maksuton.
Website:
https://kaarina.fi/fi/tapahtumat/suomi-filmi-talli-festivaali-gabriel-tule-takaisin
Skip to content