Skip to main content
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Näyttelyt 2023: elokuu

2.8.2023 | 09:00 - 30.8.2023 | 19:00

Tapahtuma on maksuton.

Jenny Lipposen Hetki happee –näyttely Kaarina-talon ensimmäisessä kerroksessa pyytää katsojaa pysähtymään hetkeksi, ottamaan aikaa itselleen ja vaihtamaan näkökulmaa. Lipponen luo taidetta, jonka toivoo muistuttavan elämän tärkeistä asioista. Kaarina-talon toisessa kerroksessa Rosa Heinon tummanpuhuva Minun luontoni –näyttely tuo katsojan eteen luonnon ja siihen kytkeytyvät mytologiat.

Jenny Lipponen: Hetki happee
2.–30.8.2023 | Kaarina-talo 1. krs

Milloin viimeksi pysähdyit ja otit hetken ihan vain itsellesi? Joka tuutista tulee ärsykettä, taukoamatta aamusta iltaan, eikä koskaan pääse kunnolla tylsistymään. Vasta tyhjässä tylsyydessä pääsee dialogiin oman sisäisen äänensä kanssa ja alkaa nähdä asioita kirkkaammin.

Rakennuksetkin koostuvat monenlaisista materiaaleista; seinistä, lattiasta, ovista, ikkunoista jne., mutta niiden todellinen juju löytyy seinien rajaamasta tyhjästä tilasta. Juuri ne aineettomat asiat antavat rakennukselle sielun ja tekevät siitä kodin. Elämänkin jujuun pääsee käsiksi, kun pysähtyy ja tarkastelee asioita uusin silmin. 

Vaihdetaan siis näkökulmaa ja kurkataan lempeällä katseella, vaikka arkisen tiskivuoren taa. Tuon huojuvan pinon kauneus piilee niissä tiskausta hauskemmissa hetkissä mitkä ovat tämän kaaoksen aiheuttaneet.

Jenny Lipponen on kaarinalainen Turun taideakatemiasta 2006 valmistunut taiteilija (Medianomi AMK/ Digital Arts), joka lähti viime syksynä takaisin samaiseen kouluun opiskelemaan lisää rakastamaansa aihetta (Kuvataiteilijan YAMK). Lipponen on pitkään elänyt hektistä yrittäjän arkea ja siitä kumpuaa tämä kaipaus vetää nyt hetki happea ja antaa värikkäiden akryyli- ja öljyväriteosten johdattaa eteenpäin.

Jenny Lipposen työskentelyn taustalla vaikuttava filosofia perustuu taideterapeuttisiin menetelmiin (ratkaisukeskeinen kuvataideterapia) yhdistettynä mindfullnessiin. ”Maalatessani ympäröivä maailma katoaa ja uppoudun onnellisessa flow tilassa värien pauloihin. Taiteen tekeminen on itselleni tapa jäsennellä maailmaa, mutta haluan töilläni myös herätellä katsojia pohtimaan elämän tärkeitä asioita ja huomaamaan kaiken sen valon mikä ympärillämme jo on”, miettii Lipponen.

Hetki happee -näyttelyn avajaisia vietetään keskiviikkona 2.8. klo 18. Avajaisissa kuullaan Temppelin emännän, Anette Huilan äänimaljakonsertti. Lämpimästi tervetuloa!

Hyvinvoinnin lähettiläs, Anette Huila, löysi itsensä ja tiensä parempaan elämään, pysähtymällä – tekemällä rohkean irtioton oravanpyörästä. Nyt hän luotsaa muita omalle, hyvinvoinnin matkalle.
 

Details

Start:
2.8.2023 | 09:00
End:
30.8.2023 | 19:00
Cost:
Tapahtuma on maksuton.
Website:
https://kaarina.fi/fi/tapahtumat/nayttelyt-2023-elokuu
Skip to content