Skip to main content
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Runo-Kaarina -festivaalin avajaiset: Säkeistä kirjaksi

16.2. | 18:00 - 19:30

Runo-Kaarina –kilpailun voittajat keskustelevat runokirjan luomisesta festivaalin avajaisissa. Keskustelijoina Arto Lappi (RK 20

Tamperelainen ARTO LAPPI (s.1966) voitti Runo-Kaarinan vuonna 2001. Tämän jälkeen häneltä on ilmestynyt 14 kirjaa, joista 12 on runokirjoja. Hänet tunnetaan myös runouden suomentajana (Raymond Carver, Jack Kerouac, Anne Waldman). Arto Lappi on voittanut myös Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinnon kuudesti, vuosina 2003, 2005, 2008, 2012, 2017 ja 2021.

MIRKKA MATTHEISZEN voitti Runo-Kaarina -kilpailun vuonna 2014 esikoisteoksellaan Kuvittele reuna. Kokoelmassa puhuja piirtää itseään ’ekologiselle kartalle’. Mirkka on Naantalissa asuva kirjoittaja, piirtäjä ja graafikko sekä runon työ- ja julkaisuyhteisö Puru-kollektiivin jäsen. Esikoisen jälkeen häneltä on ilmestynyt #toistaiseksinimeämätön runovihko (Puru-kollektiivi 2018), jossa kohdataan erilaisia, enimmäkseen syötäväksi kasvattettavia eläimiä, sekä kierrekantinen runoteos Lokki. Erään kohtaamisen muistiinpanot (Puru-kollektiivi 2019).

MARKUS ILKKA ERONEN (s. 1980) on kulkenut pitkän matkan Pohjois-Savon metsistä Alankomaihin, missä hän runoilun lisäksi työskentelee tieteenfilosofina Groningenin yliopistossa. Matkan varrella hän on opiskellut teoreettista filosofiaa ja kognitiotiedettä Helsingin yliopistossa, väitellyt tohtoriksi Osnabrückin yliopistosta, ja asunut pitkään myös Belgiassa. Kielet, kirjallisuus ja filosofia ovat kiehtoneet häntä pienestä asti.  Markus Ilkka Erosen debyyttirunoteos ”Varjo kulkee naurusi läpi” on mielenkiintoinen rytmillinen ja tyylillinen hybridi, joka liikkuu proosan ja runon välimaastossa. Kirjan suurena teemana on isän ja lapsen suhde, sekä lapsuudessa että lapsen aikuistuttua. Kumpaankin ajanjaksoon liittyy isän poissaolo.

Tapahtuma on osa Runo-Kaarina -festivaalia. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Tiedot

Päivämäärä:
16.2.
Aika:
18:00 - 19:30
Kotisivu:
https://kaarina.fi/fi/tapahtumat/runo-kaarina-festivaalin-avajaiset-sakeista-kirjaksi
Skip to content