Skip to main content
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Näyttelyt 2021: toukokuu

3.5.2021 - 31.5.2021

Tapahtuma on maksuton.

Kaarina-talon ensimmäisessä kerroksessa tutustutaan Kasvavaan Kaarinaan, Kaarinan Kuvaajien valokuvanäyttelyssä, jossa on pääosin tuoreita kuvia rakennuksista, teistä ja ympäristöstä, jossa luonto on edelleen lähellä. Näyttely on Kaarinan Kuvaajien yhteishanke ja siinä on mukana useita kuvaajia. Kaarina-talon toisessa kerroksessa Heidi Keskikylän Katoavat ja piiloutuneet -näyttelyn teemana ovat uhanalaiset ja vaarantuneet eläimet. Piikkiön kirjastossa on myös Kaarinan Kuvaajien valokuvia, siellä aiheena on Vesi. 

Kaarinan Kuvaajat: Valokuvanäyttely Kasvava Kaarina
3.–31.5.2021 | Kaarina-talo 1. krs

Kaarinan väestö kasvaa vaudikkaasti, suhteellisesti eniten koko maakunnassa. Tämä heijastuu mm. siinä, että Kaarinassa rakennetaan paljon. Valokuvanäyttelyn rungon muodostaa tuoreet kuvat Kaarinasta: erilaisista rakennuskohteista ja valmiista rakennuksista, teistä, ja ympäristöstä eri näkökulmista. Näyttelykuvien valinnassa on painotettu erityisesti uusia ideoita ja kuvakulmia.

Näyttelyssä on kehystettyjä valokuvia noin 40.  Lisäksi näyttelyssä on kuvaesitys, jossa on runsaat 100 kuvaa.

Kuvaajien erityisiksi suosikkikohteiksi valikoitui Kaarina-talo ja Kaarinan keskustassa tapahtuva rakentaminen. Myös ajankohtaista koulurakentamista ja omakotialueita kuvattiin paljon. Toki tiet ja ympäristö myös saivat huomiota. Uusista alueista aivan erityinen kohde oli Piispantornin alue, jossa vanha panimorakennus ympäristöineen on uusiutunut ja siitä on näyttelyssä paljon kuvia.

Kuvaesityksen teemat ovat  näyttelyn ”Kasvava Kaarina” kuvien lisäksi myös Kaarina kiinnostavana alueena. Esillä kuvaesityksessä ovat Rauhalinna, Tuorla, Piikkiön Huttalanmäki, Linnavuori ja Yltöinen, Kuusiston piispanlinnan rauniot, Littoinen, Veteraanipuisto/Ruusupuisto, Piikkiön keskusta, Voivalan ranta, Kuusistonalmi ja Hovirinta.

Kolmantena teemana kuvaesityksessä on luonto. Tässä kuvaesityksen päätösosassa on kuvia kaarinalaisesta luonnosta: maisemia, kasveja ja monenlaista elämää.

Kehystettyjen valokuvien ja kuvaesityksen lisäksi on neljään vitriiniin nostettu esille tärkeitä kaarinalaisia asioita: Kaarinan nimikkokukka keltavuokko, nimikkolintu tikli sekä kiinnostavat kaarinalaiset kohteet Kuusiston piispanlinnan rauniot, Littoistenjärvi, Tuorla ja Linnavuoren alue, jolta löytyy Kaarinan korkein kohta, 79 metriä merenpohjasta.

Kaiken kaikkiaan näyttelyssä on kuvia 12 eri kuvaajalta.

Kaarinan Kuvaajat ry on perustettu vuonna 1994. Yhdistys määrittelee perustamisasiakirjoissaan tarkoituksensa näin: ”Kaarinan Kuvaajat ry edistää valokuvausta ja videokuvausta ja herättää harrastusta siihen”. Tätä tarkoitusta yhdistys toteuttaa edelleen, painottuen kuitenkin valokuvaukseen. Näyttelytoiminta on osa aktiivista toimintaamme jota olemme jatkaneet myös nyt korona-aikana, samoin kuin leikkimielistä ja välillä hiukan vakavampaakin kilpailutoimintaamme.

 

Ajankohdat

3.5.2021 – 31.5.2021
Viikonpäivä Klo
maanantai 9.00 – 19.00
tiistai 9.00 – 19.00
keskiviikko 9.00 – 19.00
torstai 9.00 – 19.00
perjantai 9.00 – 19.00
lauantai 10.00 – 15.00

Tiedot

Alkaa:
3.5.2021
Loppuu:
31.5.2021
Hinta:
Tapahtuma on maksuton.
Kotisivu:
https://kaarina.fi/fi/tapahtumat/nayttelyt-2021-toukokuu
Skip to content