Skip to main content
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kaarina-salin flyygelin avajaiskonsertti: Chopin & Palmgren

13.2.2022 | 00:00 - 14.2.2022 | 00:00

Kaarina-salin flyygelin avajaiskonsertti: Chopin & Palmgren

Helmikuun Kaarina-talon konsertti nähdään verkossa Kaarinan kaupungin YouTube-kanavalla. Se on katsottavissa koko sunnuntaipäivän.

Runo-Kaarina-festivaalin päättävässä konsertissa kuullaan kaarinalaispianisti Henrik Järven tulkitsemana Palmgrenin 24 preludia ja sekä Chopinin 12 etydiä Kaarina-talon uudella flyygelillä. Kuntalaisaloitteen myötä Kaarina-taloon hankittu, aiemmin Piispanlähteen koululle lahjoitettu, nyt konserttikäyttöä varten Kaarina-taloon siirretty Yamahan C7 -flyygeli tarjoaa oivat puitteet piano-, kamari- ja liedkonserttien järjestämiselle Kaarina-salissa. Henrik Järven konsertti onkin paitsi Runo-Kaarina-festivaalin huipentuma, myös uuden flyygelin vihkiäiskonsertti.

Turkulaislähtöinen pianisti Henrik Järvi on opiskellut Sibelius-Akatemiassa, Salzburgin Mozarteumissa, Madridin kamarimusiikkiakatemiassa sekä Pietarin konservatoriossa. Henrik Järvi on esiintynyt Turun filharmonisen orkesterin sekä Jyväskylän ja Oulun Sinfonian solistina, Turun musiikkijuhlilla, Kuhmon kamarimusiikkijuhlilla sekä konserttikiertueilla ympäri Eurooppaa. Järvi on musiikkiopisto Arkipelagin säestyksen ja pianonsoiton lehtori ja valmistelee parhaillaan tohtoritutkintoa Selim Palmgrenin pianomusiikista Taideyliopistossa.

Palmgren ja Chopinin pianoteosten lisäksi konsertin yhteydessä nähdään Sonjaston audiovisuaalinen runoteos, joka tuo viime vuosien Runo-Kaarina –kilpailun voittaneita runoteoksia uuteen valoon. Sonjasto (Sonja Tolonen) on Turun Taideakatemian elokuva-linjalta keväällä 2020 valmistunut kuvantekijä. Sonjasto tekemisen ytimenä on valo. Hän inspiroituu väreistä, merenrantakallioista, uuden oppimisesta ja kokeilemisesta. ”En halua koskaan luopua ihmettelemisestä, se on elämän ehto.”  

www.runokaarina.fi

Tiedot

Alkaa:
13.2.2022 | 00:00
Loppuu:
14.2.2022 | 00:00
Kotisivu:
https://kaarina.fi/fi/tapahtumat/kaarina-salin-flyygelin-avajaiskonsertti-chopin-palmgren
Skip to content