Skip to main content
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kirjallinen ilta: Kjell Westö

3.11.2021 | 17:30 - 19:00

Tapahtuma on maksuton.

Marraskuun kirjallisen illan vieraana on Kjell Westö. Westö on useaan kertaan palkittu kirjailija, joka tunnetaan parhaiten Helsinkiin sijoittuvista romaaneistaan. Romaanien lisäksi hän on kirjoittanut novelleja, runoja, esseitä ja kolumneja. Westön teoksista on tehty näytelmiä, elokuvia ja TV-sarjoja.

Westö aloitti kirjailijanuransa runoilijana. Kiitetty ja suosittu Westö on saanut useita kirjallisuuspalkintoja mm. kirjallisuuden valtionpalkinnon (Utslag och andra noveller /Merkitty ja muita novelleja) vuonna 1990 ja Finlandia-palkinnon vuonna 2006 romaanistaan Där vi en gång gått/Missä kuljimme kerran. Romaani palkittiin myös Akateemisen Kirjakaupan Varjo-Finlandialla ja se oli vuoden 2006 myydyin kirja Akateemisessa.

Westön romaani Drakarna över Helsingfors (Leijat Helsingin yllä) on dramatisoitu näytelmäksi ja elokuvaksi. Missä kuljimme kerran -romaanin pohjalta dramatisoidun näytelmän kantaesitys huhtikuussa 2008 Helsingin kaupunginteatterin suurella näyttämöllä.

Westön teoksia on käännetty parillekymmenelle kielelle mm. englanniksi, espanjaksi, norjaksi ja saksaksi.

Kjell Westö nimitettiin vuoden 2007 Stadin kundiksi. Hänelle myönnettiin Pro Finlandia -mitali 2008.

 

Kaarinan kulttuuri- ja kirjastopalvelut

 

Tiedot

Päivämäärä:
3.11.2021
Aika:
17:30 - 19:00
Hinta:
Tapahtuma on maksuton.
Kotisivu:
https://kaarina.fi/fi/tapahtumat/kirjallinen-ilta-kjell-westo
Skip to content