Skip to main content
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Turun Lausuntakerho: Jälkeenpäin

9.11.2021 | 18:00 - 19:00

Tapahtuma on maksuton.

Jälkeenpäin – runoesitys Aila Meriluodon tuotannosta                      

Aila Meriluoto (1924–2019) ehti pitkän uransa aikana julkaista yli 30 teosta. Runokirjojen ohella hän kirjoitti romaaneja ja lasten ja nuorten kirjoja. Jälkeenpäin-esitykseen valittiin runoja rohkean tulkitsijan kaikilta vuosikymmeniltä. Mukana on runoja niin hienon vastaanoton saaneesta esikoisteoksesta Lasimaalaus (1946) kuin teoksesta Miehen muotoinen aukko (2005).

Turun Lausuntakerhon pitkäaikainen jäsen Riitta Vasenkari kertoo: ”Aila Meriluodon kuoleman jälkeen syntyi idea valmistaa kerholle runoesitys kirjailijan koko tuotannosta. Lausuntakerhon hallitus tarttui ajatukseen, ja sovimme, että yhdessä Kirsi Storckoviuksen kanssa käymme runot läpi ja teemme ehdotuksen kokonaisuudesta. Miesnäkökulma saatiin pitkänlinjan näyttelijältä Tapio Koukilta.”

Esityksen dramaturgiasta ja ohjauksesta on vastannut teatteri-ilmaisunohjaaja Valtteri Haliseva. Turun Lausuntakerhon yhdeksän vahvaa naista pääsi     valitsemaan esitettäväksi mahdollisen lempirunonsa, mutta mukaan tuli myös aiemmin itselle tuntemattomia runoja. Esitys valmistui syksyllä 2020.

Kaarina-salissa runoja tulkitsevat Turun Lausuntakerhosta Hannamarja Jalonen, Marja Kalajoki, Merja Köpsi, Elisa Raassina, Kirsi Storckovius, Berit Toivonen, Pirjo Vahtola, Riitta Vasenkari ja Tuulikki Värtö. Lausujista Pirjo Vahtola ja Riitta Vasenkari ovat Suomen Lausujain liiton jäseniä, kuten myös ohjaaja Valtteri Haliseva.

Esitys on osa Runoviikko-festivaalia.

 

Tapahtuma järjestetään terveysturvallisuusohjeita noudattaen. Tulethan vain terveenä! 

Tiedot

Päivämäärä:
9.11.2021
Aika:
18:00 - 19:00
Hinta:
Tapahtuma on maksuton.
Kotisivu:
https://kaarina.fi/fi/tapahtumat/turun-lausuntakerho-jalkeenpain

Järjestäjä

Skip to content